Демократите в Конгреса на САЩ прокараха резолюция, която определя следващите стъпки

...
Демократите в Конгреса на САЩ прокараха резолюция, която определя следващите стъпки
Коментари Харесай

US Конгресът с първа стъпка за импийчмънт на Тръмп

Демократите в Конгреса на Съединени американски щати прокараха резолюция, която дефинира идващите стъпки в напъните им за импийчмънт против президента Доналд Тръмп. Камарата на представителите гласоподава за публично започване на следствието по процедура за импийчмънт, което се случва за трети път в актуалната история на страната. Резолюцията изисква Комисията за разузнаване да разгласява отчет от следствието си, а правната комисия да го употребява при правенето на пунктовете за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. 

Резолюцията бе прокарана с 232 против 196 гласа. Двама демократи - Колин Питърсън от Минесота и Джеф ван Дрю от Ню Джърси, гласоподаваха срещу резолюцията, до момента в който всички републиканци се опълчиха на мярката. Един самостоятелен народен представител - бившият републиканец Джъстин Амаш, пък се причисли към демократите. След гласуването в долната камара на Конгреса настъпи безпорядък, като републиканците крещяха, че не утвърждават решението, а демократите призоваваха за ред в залата.

Председателят на камарата Нанси Пелоси и други видни демократичните водачи започнаха следствието след информация, която провокира безпокойствие в Конгреса, по отношение на диалозите на Тръмп с президента на Украйна. Американският президент е упрекнат, че се е опитал да окаже напън върху Украйна за следствие на искания за корупция против политическия му противник Джо Байдън и неговия наследник, който е работил с украинска газова компания. Президентът отхвърля това и назова нееднократно следствието за импийчмънт " лов на вещици ".

Рейтингът на утвърждение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е 42% в народен мащаб, демонстрира изследване, оповестено в четвъртък. Сред републиканците обаче утвърждението е доста по-високо и доближи 85%. Според специалисти рейтингът на Тръмп значително не е повлиян от следствието за импийчмънт, водено от демократите в Камарата на представителите, спрямо данните от предходни сходни изследвания, които демонстрираха 51% утвърждение за импийчмънт.

Бившият консултант на президента на Съединени американски щати по национална сигурност Джон Болтън по лична свободна воля няма да се подчини на апела на долната камара на Конгреса за изслушване по импийчмънта на Доналд Тръмп, разгласи юристът му Чарлз Купър, представен от в. " Уолстрийт джърнъл ". Съветникът на президента на Съединени американски щати по въпросите на Русия и Европа Тим Морисън пък подаде оставка малко преди да даде показания пред Конгреса. Той е един от формалните лица, участвали на телефонния диалог на Тръмп с украинския президент Володимир Зеленски през юли.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР